Målet er turen og den blir til mens du kjører. Bobilivet gir friheten og er en topp ferie og fritidsform for oss:-) Norge må bli bedre tilrettelagt for bobilturisme.

Noen Bobilturer

På tur i uke 9 var det første gang vi ble forhindret fra å komme videre p.g.a. de fysiske målene på den nye bobilen. Etter å ha passert en bro som var smal, men høy nok. Kom vi til en bro som var mer enn bred nok, men 30cm for lav. Håper det blir lenge til neste gang, slik at ikke det vi fryktet skal bli realitet. Nemlig at bobilen er for stor for vår bruk?

Høstferien 2010 til Hamburg

Les mer her

 

I sommerferien 2010 ble det mange kontraster.

Les mer her 

 

Lofoten og ICE-hotel påsken 2010

Les mer her 

 

Romjulstur 09 til Europas største bobilparkering?

Les mer her

 

 Sommerferien vi aldri glemmer. New Zeland og Australia 08

Les mer her

 

Tour de France 06

Les mer her

 Se her Bilder Tour de France 06

 

Påsketur 2006

Les mer her

Bilder fra påsketuren

 

Bobiltur uke 9 i 2006 .

Les mer her

 

GPS forum og POI

Her er et knippe lenker til GPS forum og steder man kan laste ned POI fra Internett.

Koordinater.se                        GPScoordinater.nl

Postit.se            Noen ekstraprogram TomTom D

GPS-data-team.com D   TomTom Forum Norge

TomTom Forum UK                                 GPS.no

Pocketgpsworld.com UK         GPSreview.net UK

Veldig flott med slik profilering  og fine tilbakemeldinger fra et av utsalgsstedene til      Bobilboka. 

Bobilboka har fått en god mottakelse siden den ble lansert i begynnelsen av Mars 2012 og vi tenker allerede på å trykke opplag nr. 2.

Nederst på første siden er det et felt jeg legger inn informasjon om oppdateringene som skjer på sidene og
der håper på å få tilbakemeldinger?

FICC

Les mer her

Vi har som skrevet tidligere, deltatt på mange FICC-Rally (Verdenstreff). Der deltar det enheter fra 30-35 land, med totalt ca 500 enheter til flere 1000 enheter. Av de nordiske landene er det helt klart alltid færest enheter fra Norge. I Barcelona var vi eneste enhet fra Norge og vi har flere ganger vært 2-5 enheter. På treffet i Tyskland rett før treffet skulle være på Selbu i Norge, var det ca. 35 norske enheter. Disse treffene er veldig sosiale og en fin måte og se og få camping/turistinformasjon.

I år ser det ut som det kan bli enheter både fra NCC og NB og i såfall er det første gang det melder seg på enheter fra begge foreningene. Vi håper å få til at vi deltar i år også og håper det blir mange fra Norge, for noe mer sosialt og variert skal en lete lenge etter. Ser ut til og være fine ekskusjoner i år også og vi må ha med noen av dem

Her er bilder fra treffet i Irland i 97 (det er det fineste vi har vært på) vi var der også på treffet i 07, men ikke så flott som det i 97. Selv om det var på samme stedet, men det var flere enheter og ting gikk ikke så greit som 97. 

GPS og turplanlegging.

Nå som GPSen er med i de fleste bobiler i et eller annet merke, er det vel også meningen og kunne få mest mulig glede av den?

Ruteplanlegging        Tom Tom eller Garmin.

Planlegging deler        av påsketuren 2011

Kommende langturer

Vi bruker som sagt bobilen 12 mnd. i året på helge og ferieturer. Vi har stadig planer om langturer, men bestemmer oss skjelden før i siste liten og her vil noen av langtursplanene gjenngis.

I slutten av uke 7. 2011 håper vi på en tur til Røosmarten og en tur innom å kjøre Taxibob på Lillehammer og besøke snøhotellet på Bjorli. Spennende og se hva vi får til? Det blir ofte plan B :-)

Da er besøket på Rørosmarten og snøhotellet på Bjorli besøkt og Taxibob er kjørt. Det måtte 2 turer til for å greie det, men nå er det gjort og som så ofte før var det plan B som ble gjennomført. Hva plan B er vet en heller aldri før den er gjennomført.

Mye som tyder på at påsketuren i år går til Nederland og den store blomsterparaden. Siden påsken er så sein i år kan vi få det til. Har vært i Keukenhof og området rundt flere påsker før, men aldri fått sett paraden. Hvor turen går etterpå er ikke ofret en tanke enda. Kansje noen netter på  Dunrell ser ut som det er skjedd mye der siden vi var der sist? Ruteplan paraden.

Nå er også ferge bestilt til påske og vi har ca 25 timer fra vi komer i land i Hirtshals til vi bør være nede ved blomsterparaden. Så det kan tyde på at nok en gang at plan B må tre i kraft.

Mimrebilder

Noen få bilder fra 95-00, fra Norge, Irland, Italia, Sveits, Østerike og Frankrike. Flere av de stedene kan vi ikke kjøre med dagens bobil. Så igjen er vi blitt for store nå? Må vi under 7mx3x2,20 igjen?

Mine GPS

Har i dag IGO8 på 7" multimediaspiller, dette for å få litt større skjerm og at den hadde noen funksjoner som TomTom ikke har. Men det gikk ikke så lenge før en nyere TomTom ble kjøpt inn igjen. Slik at nå har vi 2 GPS på tur og de utfyller hverandre:-)

TomTom er jo det nest største GPSmerket etter Garmin og det er lett og finne forskjellige POI på nettet for å legge inn på GPSen, noen steder står på andre siden på min hjemmeside.